Back in Charge!

Professionele coaching bij stress en burn-out.

Jouw vragen (F.A.Q.)

Hoe lang duurt een gesprek?
Ongeveer een uur.

Als ik na onze kennismaking besluit om geen gebruik te maken van jouw diensten, krijg ik dan alsnog een rekening?
Nee. Intake / kennismakingsgesprek kost niets. Hierin wordt duidelijk of we een klik hebben (Je moet je veilig en vertrouwd genoeg voelen om je verhaal bij mij neer te leggen) en of je bij mij aan het juiste adres bent voor hulp of dat je beter af bent bij een specialist op een ander gebied.

Als een gesprek iets uitloopt of ik bel je met een vraag, reken je dan extra kosten?
Nee, als het gesprek iets langer duurt reken ik geen extra kosten. Ook als jij  tussendoor belt met een vraag of omdat je een peptalk nodig hebt dan reken ik dat niet.

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn zorgverzekeraar?
Helaas wordt coaching, stress- en burn-out hulp niet vergoed door de zorgverzekeraar. Er moet namelijk sprake zijn van een psychische stoornis (een diagnose binnen het DSM 5). Burn-out valt daar officieel niet onder. Voor een vergoeding vanuit je (basis) ziektekostenverzekering moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Deze zal vervolgens bepalen wat jouw stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar.
Als coach kan ik wel een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van de psycholoog.

Kan ik een vergoeding krijgen van mijn werkgever?
Vaak wel. Er zijn 2 opties die je kan proberen. Ik help je daar graag bij;
1 - Vanuit de wet Poortwachter, goed werkgeverschap;
Verzuim c.q. uitval door stress of burn-out is in het overgrote deel van de gevallen werk gerelateerd. De bedrijfsarts moet dit wel vaststellen. Om die reden wil de werkgever vaak meebetalen aan je therapie. Door de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en veel sterker weer terug op je werkplek.
Met mijn plan van aanpak en een kostenraming kan ik je helpen de betaling door je werkgever te regelen. De kostenraming is vrij nauwkeurig. Er komen nagenoeg nooit kosten bij.
Bij akkoord gaan de rekeningen direct naar jouw werkgever.
2 - Vanuit het opleidingsbudget, jouw POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan);
Veel werkgevers reserveren een opleidingsbudget per medewerker (in sommige CAO’s is dat zelfs verplicht).
Dit budget kan gebruikt worden voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als je maar kan aantonen dat dat ten goede komt aan jouw werkprestaties. Ik kan je helpen om hiervoor een verzoek in te dienen bij jouw werkgever.

Zijn er nog andere mogelijkheden voor vergoeding?
Het is geen directe vergoeding, maar wanneer je meer dan 250 euro kosten maakt aan coaching, zijn de kosten van je burn-out coach aftrekbaar van de belasting. Dit bespaart je uiteraard geld.
Als ondernemer / zzp'er mag je de kosten en de BTW aftrekken als bedrijfskosten voor opleiding of persoonlijke groei. Vraag mij hiervoor een gespecificeerde factuur. Doe dit wel voordat je begint aan je coachtraject.

Welke informatie krijgt mijn werkgever?
In principe bepaal jij welke informatie je werkgever krijgt. Ik hou je werkgever alleen op de hoogte over de vorderingen ZONDER inhoudelijk op de sessies in te gaan.
Verder heb ik overleg met jouw bedrijfsarts over werkhervatting ed. Verder is alles tussen ons strikt vertrouwelijk. Na de laatste sessie, waarin wij samen ook nog even terugkijken, maak ik een rapportage over de gezette stappen met, indien nodig, een advies. Inhoudelijk staat daar niets in. Dat blijft tussen ons. De rapportage gaat over jou, dus jij krijgt hem uiteraard als eerste te lezen. Ook hierin ben jij gewoon IN CHARGE!

Hoe gaat het betalen in zijn werk?
Bij akkoord gaan de rekeningen direct naar jouw werkgever.
Als je de coaching zelf betaalt dan krijg je na iedere sessie een factuur die binnen 30 dagen betaald moet zijn.
Bij betaling vooraf  ineens of in max. 2 termijnen geldt een pakketkorting.

Komen er nog kosten bij, BTW, parkeren of drankjes?
Nee, mijn tarief voor jou als particulier is inclusief BTW en inclusief koffie, thee of iets anders te drinken.
Parkeren is gratis in de hele wijk. Voor coaching op een andere locatie kunnen kosten verschuldigd zijn. Deze kun je hier vinden.

Waar vinden de sessies plaats?
Bij voorkeur op een rustige locatie in de buitenlucht in of rond mijn woonplaats (Leiden). Anders op een locatie naar keuze.
Als de locatie die jouw voorkeur heeft buiten Leiden ligt, dan moet ik helaas wel reiskosten en -tijd in rekening brengen.

Is de praktijk makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?
Vanaf Station De vink is het ongeveer 10 minuten lopen naar mijn woning en vanaf de bushalte ongeveer 2 minuten.
Als je met de trein komt, dan kan ik je zonder extra kosten ook gewoon oppikken op 1 van de 3 Leidse stations.
Ik heb thuis geen praktijkruimte omdat de sessies bij voorkeur buiten, en als het slecht weer is, op neutraal terrein binnen plaatsvinden. Het kan overigens wel bij mij thuis, gewoon ontspannen op de bank of aan de grote tafel met een lekkere kop koffie of iets anders.

Op welke manieren kan ik gecoached worden?
Dat kan in persoon, telefonisch, online via Zoom of Teams of anders (aanvullend) via email.

E-mailen
Bellen
Map
Info